Denna mandelkaka med hallon bakade jag på landet i somras och har helt glömt att dela med mig av den här på bloggen. Jag blev nämligen väldigt sugen på den här om dagen! ;D Den kanske inte ser så mycket ut för världen men den var jättesaftig och supergod! Du kan göra den glutenfri genom att byta t allt vetemjöl till mandelmjöl. Jag har toppat den med yoghurtgrädde som blir lite fräschare än grädde. Och citronen och hallonen gör verkligen sitt i den här kakan! Hoppas ni gillar den <3 Mandelkaka med hallon, toppad grädde & körsbär 3 ägg 1,5 dl farinsocker 75 g smält mör 1 tsk vaniljsocker 1,5 dl mandelmjöl 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 250 g frysta hallon 0,5 citron, skalet Tillbehör: 2 dl grädde 0,75 dl turkisk yoghurt Skal från 0,5 citron Några körsbär Gör så här Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en springform ca, 22 cm bred. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker luftigt. Vänd i vaniljsocker, mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Rör i smöret och hälften av de frysta hallonen samt citronskal från en citron. Häll smeten i formen och lägg på resten av hallonen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna. Vispa grädden med yoghurten, bred över kakan och riv över resten av citronskalet. Toppa med körsbär eller annat bär.