Idag bjuder jag på en mazarintårta med somrig flädercurd. Du kan byta flädercurden mot lemoncurd. Och ja en köpt variant går bra för den som vill spara tid. Toppa med italiensk maräng eller grädde. Och såklart massa färska bär! Denna bjöd jag mina grannar på på nationaldagen och den gjorde succé =D Med ett så enkelt medel som att sprista på ett kul sätt kan du få din tårta att se mycket mer avancerad än den är. Mazarintårta med flädercurd & italiensk maräng 250 g mandelmassa 1 tsk mortlade kardemummakärnor 125 g rumsvarmt smör skal från 1 citron 3 ägg 4 msk vetemjöl 1 krm salt 0,5 dl hackad mandel Smör och ströbröd till formen 1 dl hallon (frysta går bra) Topping Färska bär Flädercurd Italiens maräng Gör mazarinkakan så här: Riv mandelmassa i en bunke och riv i skalet från en citron. Häll i kardemumma och rumsvarmt smör. Blanda till en jämn massa. Blanda i ett ägg i taget. Häll i mjöl, salt och hackad mandel. Blanda. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, jag använde en 18 cm bred med 22 går också bra. Tryck ned hallonen i smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills kakan är gyllene och inte kletig i mitten. Låt kakan svalna helt och bre på flädercurden och spritsa på den italienska marängen. (Curden och marängen kommer smälta av om kakan inte är helt sval. ) Flädercurd 125 g socker 6 äggulor 1 dl flädersaft (koncentrerad) 1 liten citron, saften 100 g smör Gör flädercurden så här: Vispa upp äggulorna och hälften av sockret i en bunke. Koka upp flädersaft, citronsaft, resten av sockret och smör i en kastrull. Häll i det i äggsmeten, blanda och häll tillbaka i kastrullen. Värm på låg värme och rör runt hela tiden tills krämen tjocknat. Häll över i glasburk och låt svalna. Förvara i kylen tills du skall bre den över mazarinkakan. Italiensk maräng 60 g äggvita (ca 2 ägg) 25 g vatten (ca 0,25 dl) 105 g strösocker (ca 1,1 dl) Gör italiensk maräng så här: Koka upp vatten och socker till 121 grader, när den når cirka 110 grader, vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp. Häll med en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på hög hastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är sval. Spritsa över bakverket och bränn av den med en gasbrännare. Dekorera med bär.