Supergod sockerkaka bakad som minisockerkakor. De blir luftiga och mjuka! Mandelmjölet gör verkligen sitt till den här kakan men kan bakas utan. Ersätt då med vetemjöl. Tänk också på att vispa ägg och socker riktigt ljust och luftigt för en luftig kaka. Du kan även baka den som en stor sockerkaka (22 cm i diameter). Sänk då värmen till 175 och baka ca 30-40 minuter. Små mjuka luftiga mumsbitar! Pudra över florsocker eller tex en glasyr. Grädda dem i små formar tex den här silikonformen. Effektfullt och roligt att servera i portionsform. Denna sockerkaka blir otroligt saftig, mjuk och god! Sockerkaka, miniportioner: 15 st 3 ägg 1,5 dl farinsocker 75 g smält mör 1 tsk vaniljsocker 1 1/2 dl mandelmjöl 1 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 citron, skalet Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda vaniljsocker, mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och rivet citronskal i en bunke. Vänd i mjölblandningen i äggsmeten växelvis med smöret. Vänd runt till en jämn smet. Fördela i minisockerkaksformar. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.