Morotskaka passar bra både till fikat och som dessert. Vill man variera smaken kan man riva i lite apelsin- eller limeskal + saft efter smak i frostingen. Bakar du till många kan du dubbla receptet på morotskakan och baka den i långpanna. Recept på Morotskaka • 3 ägg • 3 dl strösocker eller råsocker • 3 dl vetemjöl • 1 tsk vaniljsocker • 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat • 1 1/2 tsk malen kanel • 1 tsk malen kardemumma • 1/2 tsk malen ingefära • 1 nypa salt • 1 1/2 dl solrosolja • 4 1/2 dl rårivna morötter Gör morotskakan så här Sätt ugnen på 150 grader. 1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner dem i smeten. 2. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. 3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Testa med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna helt innan du lägger på frostingen annars smälter den av kakan. Cream Cheese Frosting (glasyr) Cream Cheese Frosting • 60 g mjukt smör • 3 dl florsocker • 1 tsk vaniljsocker • 100 g philadelphiaost Vispa alla ingredienser krämigt med elvisp, sikta gärna florsockret så det inte klumpar sig. Bred frostingen över den svalnade morotskakan och garnera med något fint, tex en ringblomma i mitt fall.