Rabarbermuffins går snabbt att slänga ihop och är så gott och somrigt! Du kan ha i andra bär om du inte har rabarber också. I dessa muffinsarna har jag även mandelmassa i för att göra dem extra saftiga! Du kan använda samma muffinsrecept för att göra en rabarberkaka i en större form, men grädda kakan då på en lägre temperatur (ca 175) en längre tid (ca 20-30 min). Pudra över florsocker vid servering så ser de riktigt goda ut. Jag hade även strött över torkade bär. Lycka till med bakandet! Följ mig på instagram och Facebook för mer fina bilder och inspiration. Insta: @homemadestockholm Facebook: Homemade Stockholm Recept på rabarbermuffins • 150 g rabarber (ca 3 medelstora) • 100 g smör • 1,5 dl strösocker • 2 ägg • 50-75 g mandelmassa • 2,5 dl vetemjöl • 1,5 tsk bakpulver • 1 tsk vaniljsocker • Florsocker till garnering Gör muffinsen så här: Sätt ugnen på 175 grader. 1. Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar (0,5-1 cm stora). 2. Rör smör och socker poröst i matberedare eller med elvisp. Rör i äggen, ett i sänder och smula sen ner mandelmassan. 3. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och blanda ner rabarbern i mjölblandningen. Blanda sen ned i smeten. 4. Fyll muffinsformar till ungefär tre fjärdedelar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker innan servering.