Dessa är verkligen mina favoritmuffins! De är så jäkla goda och fulla av sommarsmak! Jag tycker själv att det är en helt genialisk liten skapelse! När de kommer ut från ugnen doftar det mynta och jordgubbar i hela lägenheten och de är så där gott frasiga på kanten och mjuka av den bakade vaniljkrämen i mitten! Skall du bara baka en muffins i sommar så skall du baka den här muffinsen! Recept på jordgubb-& mynta muffins med vaniljkräm! Receptet räcker till ca 10 st Jordgubb- & myntamuffins 10 jordgubbar 100 g smör 1,5 dl strösocker 2 ägg 50-75 g mandelmassa 1 dl hackad mynta 2,5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Vaniljkräm att klicka över muffinsen innan gräddning Florsocker till garnering Så här bakar du Jorgubb- & mynta muffins Sätt ugnen på 200 grader. Skär jordgubbarna i bitar, ställ åt sidan. Rör smör och socker poröst i matberedare eller med elvisp. Rör i äggen, ett i sänder och smula sen ner mandelmassan. Blanda i mjöl, bakpulver, mynta och vaniljsocker och rör runt till en smet. Det blir en ganska fast smet. Fyll muffinsformarna till max 2/3 av formen. Använd en muffinsplåt eller fasta formar för att undvika att muffinsen flyter ut. Tryck ner bitar av jordgubbar i muffinsen och lägg en klick vaniljkräm uppe på. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min tills de inte är kletiga längre och har fått en fin färg på kanterna. (Tiden kan variera, känn efter med en sticka om du är osäker). Låt svalna och pudra ev. över florsocker innan servering. Recept på vaniljkräm 1 vaniljstång 5 dl mjölk 6 (100 g) äggulor 100 g strösocker 35 g maizenamjöl 20 g smör ev. lite grädde Så här gör du vaniljkräm: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull tillsammans med vaniljen, även den urskrapade vaniljstången för maximal smak.. Låt stå och dra 5-10 minuter. Vispa äggula, socker och maizena luftigt. Sila ner vaniljmjölken i blandningen, rör runt. Häll ner blandningen i en ny kastrull och koka försiktig upp krämen under ständig vispning och låt koka ordentligt tills den är riktigt tjock. Låt svalna. Tips! Har du bråttom kan du hoppa över vaniljkrämen.