Passionsfruktstårta med mascarponekräm på en mazarinbotten med mandelmassa. Bottnen är jättesaftig och enkel att baka och dessutom glutenfri. Baka två bottnar och dubbla krämen om du vill göra en högre tårta till fler. [caption id="attachment_9727" align="aligncenter" width="3840"] Foto: Helen Pe[/caption] Mazarintårta med passionsfrukt Till 10 bitar: 275 g mandelmassa 1 citron 1 tsk kardemummakärnor 125 g smör, rumsvarmt 3 ägg 4 msk mandelmjöl 1/2 dl hackade pistaschnötter 1 krm salt Mascarponekräm: 200 g mascarponeost 1 1/2 dl syrad grädde (30 %) 1/2 dl florsocker 1/2 dl pressad citron Garnering: 3 passionsfrukter Hackade pistaschnötter Myntablad Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Stöt kardemumman i en mortel. Blanda mandelmassa, kardemumma och smör. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i mandelmjöl, citronskal, pistaschnötter och salt. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills kakan är gyllene och inte kletig i mitten. Låt kallna. Mascarponekräm: Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till en bredbar kräm. Bred krämen över mazarinkakan och fördela passionsfrukt och hackade pistaschnötter över. Garnera med myntablad. Köp min bok om tårtor här!