Äntligen är det rabarbersäsong! Dessa rabarber fick jag med mig hem från min väns kolonilott, de är späda och inte så sura nu i början av säsongen så passa på! Jag har även i mynta, här faktiskt grapemynta men det går hur bra som helst med vanlig mynta också. Ingredienser till en rabarberkaka: 3 dl vetemjöl 1 1/2 tesked bakpulver 1 tesked kardemumma, mortlad 1 krm salt 100 g rumsvarmt smör 2,5 dl socker 1 ägg, rumstempererat 1 tesked vaniljsocker 1 1/4 dl mjölk 0,5 dl hackad mandel 0,5 dl hackad mynta 150 g rabarber 2 tsk strösocker Garnering: Florsocker Vaniljglass, vaniljsås, grädde 1. Skala och skär rabarberna i ca 6 cm långa bitar. Lägg åt sidan. Värm ugnen till 175 grader och smöra och ev bröa en paj- eller kakform. 2. Blanda mjöl, bakpulver, mortlad kardemumma och salt i en bunke. 3. Blanda smör och socker vitt och poröst. Rör sen i ägget och vaniljsockret. 4. Häll i mjölblandingen vartannat med mjölken i det porösa smöret. 5. Blanda ner mandeln och myntan. Häll sen smeten i formen. 5. Lägg i rabarberna och strö över lite strösocker och grädda i 175 grader i ca 40 min eller tills den är gyllne och inte kletig i mitten. 6. Pudra över lite florsocker och servera med en kula vaniljglass, grädde eller vaniljsås.