Rabarberkaka med mandel, mandlemjöl och vanilj samt bittermandel. En rabarberkaka med extra allt! Du kan utesluta bittermandel och vaniljkräm om du vill eller inte har det hemma. Men med vaniljkräm blir rabarberkakan extra krämig. Bittermandel har ju en väldig karaktär så gillar du inte det så kan du utesluta det men jag älskar det! Men tänk kombinationen av rabarber och vanilj, så gott tillsammans i en kaka! Bara att baka direkt! Idag har jag dessutom planterat rabarber i vårt land, så snart kan jag skörda själv och baka! Bästa känslan =D Ni skall få se bilder från vårt grönsaksland i ett senare inlägg i sommar när det grönskar mer! Jag har ju förhoppningar på hallon, jordgubbar och björnbär också! Följ mig även på instagram, där bjuder jag på mer! @homemadestockholm Rabarberkaka med mandelmjöl 2 dl strösocker 125 g rumsvarmt smör 2 ägg 2 dl naturell yoghurt (naturlig fetthalt 3-4%) eller grekisk yoghurt 1 dl vaniljkräm, eller marsankräm som tillagas efter paketets rekommendationer 1 krm bittermandel Extrakt (kan uteslutas om man inte gillar det eller bytas till vaniljextrakt) 3 dl vetemjöl 1 dl mandelmjöl 1 tsk bakpulver 0,5 tsk bikarbonat 2 krm salt 300 g rabarber Mandelflagor att strö över kakan innan gräddning Gör rabarberkakan så här: Värm ugnen till 200 grader. Smöra och bröa en springform, ca 22 cm bred. Vispa socker och smör krämigt, lätt och fluffigt i ca 2-3 minuter. Vispa i ett ägg i taget och vänd ner yoghurten, bittermandelextrakt. (smeten kan se skuren ut men det gör inget) Blanda, vetemjöl, mandelmjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Vänd ner i smeten, lite i taget, vänd runt med en slickepott till en jämn smet. Blanda ner vaniljkrämen i smeten. Skär rabarbern i önskade stora bitar. Häll i halva smeten i springformen och fördela hälften av rabarbern däri. Häll på resten av smeten och lägg ev. rabarberna i en ring eller huller om buller. Strö över mandel och 0,5 msk strösocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Kakan kan vara lite kletig i mitten men det sätter sig sen när den svalnar. Eftersom det är vaniljkräm i kommer den inte bli helt torr. Tips! Har du ingen vaniljkräm hemma eller inte vill ha det i kan du ta 0,5 dl extra yoghurt i istället!