Den här rabarberkakan är är jättesaftig och lite syrlig av rabarberna. Och på toppen ligger eller lager med krispig crumble. Jag tycker verkligen du skall baka denna i sommar! Pudra ev över florsocker om du vill. Rabarberkaka med crumble 75 g smör, rumsvarmt 1 1/2 dl strösocker 1 ägg 1 dl fet yoghurt 1 1/2 dl vetemjöl 3/4 dl mandelmjöl 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 krm salt 50 g vit choklad 2 rabarberstjälkar 1/2 msk potatismjöl Crumble: 50 g smör 1 krm vaniljsocker 1/4 dl strösocker 1 dl vetemjöl Crumble: Nyp ihop eller mixa snabbt ihop alla ingredienser till crumblet. Gör rabarberkakan så här: Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en springform 18-22 cm stor. Vispa smör och socker luftigt med ballongvisp eller vinge. Tillsätt ägg, sen yoghurt. Vänd ner vetemjöl, mandelmjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt med en slickepott. Riv ner vit choklad och blanda runt. Skala rabarbern om det behövs, skär i cm stora bitar och vänd runt dem i en bunke med potatismjöl. Strö över dem över kakan. Tryck ev ner dem lite. Strö över crumblet och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Om du behöver kan du grädda kakan lite på övre grilleffekt för att få extra färg på crumblet.