Jag har fått tag i årets första rabarber och då blev det denna rabarberkaka! Jag bakade den med farinsocker och mandelmassa för mer karaktär. Så god! Rabarberkaka med mandelmassa • 2 stora rabarber • 100 g rumsvarmt smör • 1,5 dl farinsocker • 2 ägg • 50-75 g mandelmassa • 2,5 dl vetemjöl • 1,5 tsk bakpulver • 1 tsk vaniljsocker • 0,5 dl mjölk • Florsocker till garnering • Mandelflagor Gör rabarberkakan så här: Sätt ugnen på 175 grader. 1. Skala rabarbern om det behövs och skär den i stavar. 2. Rör smör och socker poröst med elvisp. Rör i äggen, ett i sänder och riv sen ner mandelmassan. Rör runt. 3. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och blanda ner rabarbern i mjölblandningen. Blanda sen ned i smeten med mjölken. 4. Smöra och bröa en springform, ca 20 cm bred. Fyll formen med smet och tryck ner rabarbern och strö över mandelflagorna. Grädda mitt i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker innan servering.