Jag älskar dessa små tantiga bakverken! Mazariner är sååå gott och dessa har jag fyllt med rabarber och mynta. Jag gillar att baka med mynta då det ger en fräschhet till bakverken. Du kan byta ut rabarbern mot äpple eller bär som hallon, färska jordgubbar eller blåbär. Du kan även baka dem utan bär eller frukt. Fyll mazarinerna med rabarber och mynta för en god fräsch mazarin. Rabarbermazariner ca 15 st Mazarinbotten: 125 g kallt smör 1 dl florsocker 2,5 dl vetemjöl 1 äggula ev 1 msk kallt vatten 1 krm salt Fyllning: ca 3 rabarber 200 g mandelmassa 75 g smör 2 st ägg 1 tsk mortlad kardemumma 10 blad mynta Toppa mazarinerna med: 0,5 dl florsocker Gör mazarinerna så här: Ugn: 200 grader Hacka ihop smör, mjöl, florsocker och salt till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tillsätt vatten om degen är för smulig. Plasta in och låt vila i kylen ca 30 min. Klä mazarin formarna med degen. Spar ev lite deg för att strö över som lite crumble. Skala och skär rabarbern i små bitar. Mixa mandelmassan med smör. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i kardemumma och hackad mynta. Blanda till en jämn smet. Fyll formarna med smet och tryck ner rabarberbitar i smeten och smula över lite mer deg. Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna och pudra över med florsocker. För att få ur mazarinerna ur formen håller du dem upp och ned och trycker lite på kanterna på mazarinformen. Dessa mazarinerna har jag inspirerats av i smaken från mina favoritmuffins rabarber, mynta och mandelmassa! Kolla in dem här!