En saftig sockerkaka med rostad kokos och hallonsylt i! Jag dekorerade med vaniljgrädde. Saftigare sockerkaka får man leta efter. Älskar denna! Du kan hoppa över både kokos och hallonsylt om du vill eller byta ut till annat efter din smak. Sockerkaka med hallon & rostad kokos 1 sickerkaka, formen jag använde rymmer 2,4 liter. 1,5 dl riven kokos 250 g brynt smör 2 1/4 dl mjölk 3 ägg 3 3/4 dl strösocker 6 dl vetemjöl (360 g) 3 tsk bakpulver 1 1/2 tsk vaniljsocker 1 - 1 1/2 dl hallonsylt Vaniljgrädde: 2 dl grädde 1 tsk vaniljsocker Dekoration: strösselmix flottikarotti chokladkulor large, guld oxalis Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa sockerkaksformen noggrant. Lägg kokosen på en plåt och rosta i ugnen i ca 5 minuter tills den fått lite färg. Bryn smöret (smält smöret i en kastrull och låt det småkoka tills det får en gyllene färg och doftar nötigt). Tillsätt mjölken i smöret. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ner i äggsmeten omväxlande med smöret och mjölken, vänd försiktigt runt med en slickepott. Tillsätt den rostade kokosen. Häll hälften av smeten i formen. Klicka i sylten och swirla runt den försiktigt i smeten. Häll på resten av smeten och grädda ca 40 min. Känn med en sticka så att kakan är klar. Låt svalna lite innan du vänder kakan upp och ned. Vispa grädden med vaniljsocker och spritsa på sockerkakan när den svalnat helt. Dekorera med strössel, chokladkulor och ev oxalis.