Jag gillar verkligen bananabread, det är liksom något mysigt över det, kanske för att jag åt det under min resa i Australien när jag var yngre, eller för att jag inbillar mig att det liksom är ok att äta till frukost eller mellis...det är ju gjort på bananer....bara ordet bananabread ligger liksom bra i munnen. Jag har gjort massa olika varianter på bananbröd då jag alltid vill utveckla mina recept eller testa något nytt, denna gången blev det med jordnötssmör i då jag fått lite dille på det just nu. Det är blir saftigt, gott och får en touch av jordnötssmör, du kan utesluta jordnötssmöret om du inte gillar det. Och kom ihåg att du knappt kan övergrädda den här kakan...den är så saftig. Så har du 20 min över att slänga ihop den här gör det! [caption id="attachment_14158" align="alignnone" width="850"] Bananabread[/caption] [caption id="attachment_14170" align="alignnone" width="850"] Bananabread[/caption] Tips! Vill du lyxa till ditt bananabread kan du hack lite mörk choklad och vända ner i smeten på slutet. Bananbröd 3 mogna medelstora bananer + ev 1 till dekorering uppe på kakan 100 g smör 0,5-1 dl jordnötssmör 2 ägg 2 dl farinsocker 4 dl vetemjöl (240 g) 1 tsk bakpulver 3 krm salt 1 tsk vaniljsocker 0,75 tsk malen kanel 1 tsk ingefära Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. (155 grader varmluft) Mosa bananerna i en bunke, klä en form med bakplåtspapper. Smält smöret och blanda ner jordnötssmöret i smöret. Blanda ut. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt,vaniljsocker, kanel och ingefära i en bunke. Vänd i äggblandningen i de mosade bananerna och vänd sen ner de torra ingredienserna omväxlande med smörblandningen. Häll smeten i formen, dela Ev en banan på mitten och lägg på smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna. Fler recept med banan: Bananpannkakor [caption id="attachment_14228" align="alignnone" width="150"] bananpannkakor[/caption]