Ibland är det enkla godast! En fin saftig sockerkaka är underbart att få till fikat! Jag har varit sugen på sockerkaka i månader och äntligen blev det av! Den här sockerkakan har jag dekorerat med glasyr och jordgubbar för en somrig känsla! Detta receptet har jag fått av min mammas morbror Bengt. Morbror Bengt har stor passion och känsla för smaker, kvalité och bra mat. Så om Bengt säger att detta är ett bra recept på sockerkaka så är det så =) ! Och ja, jag tycker att han har fullkomligt rätt! Sockerkakan är luftig, saftig och riktigt god med smak av citron! Tack Bengt för receptet! Recept på saftig Sockerkaka med citron: 3 ägg 2,5 dl socker 100 g smör 1 dl mjölk 2,5 dl mjöl 1 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 krm salt 2 citroner, zesten Så här gör du sockerkakan Värm ugnen till 180 grader. Smöra och bröa en form. Smältsmöret och häll i mjölken i smöret. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt i en bunke. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, citronzest och salt och sikta försiktigt ner i bunken med äggsmeten. Vänd försiktigt in i smeten, lite i taget. Häll i smöret och blanda försiktigt till en jämn smet. Häll i den smorda formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min. Glasyren gjorde jag på fri hand. Jag blandade ca 0,5 msk vatten med 1 dl florsocker och några droppar pressad citron. Tips! Smaksätt sockerkakan med kardemumma, kanel, eller anna valfri krydda du gillar!