Det behövs inte så mycket mer än en sockerkaka. Saftig mjuk och med en hint av citrus... Detta grundrecept på sockerkaka kan du använda till många olika kakor. Vill du ha en chokladkaka kan du ersätta 3/4 dl vetemjöl mot kakao. Pudra över florsocker, glasyr eller en chokladganache! En helt vanlig sockerkaka är det inte mycket som slår! Variera smaksättning med t.ex kardemumma, limeskal eller apelsinskal. Du kan även använda receptet som en tårtbotten till tex en jordgubbstårta. Använd då en rund springform ca 20-22 cm. Sockerkaka 3 st ägg 2,5 dl strösocker (225 g) 120 g smör 1,5 dl mjölk 3,5 dl vetemjöl (210 g) 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1/2 citron, skalet Gör så här: Värm ugnen till 175 grader, över och undervärme. Smörj och bröa en sockerkaksform noggrant. Vispa ägg och socker riktigt ljust och luftigt. Smält smöret och häll i mjölken i smöret. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke och sikta sen ner i smeten växelvis med smörmjölken. Tillsätt rivet citronskal. Vänd försiktigt runt till en jämn smet med slickepott. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Kontrollera med en sticka som skall lite fuktig när du stuckit ner den i kakan. Eller mät med en termometer, vid 96-98 grader är sockerkakan klar. Låt sockerkakan vila i 10 minuter i formen innan du vänder upp sockerkakan på ett fat. Låt svalna under en bakduk så den inte torkar ut. Tips! En guide med tips på hur du lyckas med sockerkakan hittar du här!