Den här sockerkakan med äpple är väldigt luftig och skulle även passa jättebra som tårtbotten. Jag stoppade i äpplen men det går bra att göra sockerkakan utan också. Recept sockerkaka med äpplen: 3 ägg 1 dl brunt farinsocker 1,5 dl strösocker 2,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 80 g brynt smör 1 dl mjölk Skalet från 2 citroner 2 äpplen mandelflagor Gör sockerkakan så här: Värm ugnen till 175 grader. Vispa farinsocker, strösocker och ägg fluffigt i en bunke. Vänd i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Bryn smöret i en kastrull. (koka det tills det doftar nötigt och blir gyllene). Häll i mjölken i smöret och rör sen ner i smeten. Finriv skalet från två citroner och rör ner. Häll smeten i en smord och bröad form. Skär plommonen eller äpplena i klyftor och stick ner i smeten. Strö över mandelflagor. Grädda i ca 30 minuter tills kakan inte är kletig i mitten och fått fin färg. Låt svalna och servera.