Sockerkaka! Detta klassiska bakverk blandade jag ihop på landet. Jag ville experimentera lite och testade brynt smör istället för att bara smälta det för att få mer smak av kola. Det blev supergott och jag gjorde en typ av toscakola som jag hällde över kakan för mer kolasmak och tuggmotstånd. Mina vänner älskade denna kolasockerkaka! Man kan även hoppa över nötkolan om man vill, sockrkakan är jättegod naturell också. Lycka till! Ingredienser till sockerkaka: 3 ägg 2 dl råsocker 2 dl mjöl 1 tsk bakpulver 100 g brynt smör 1 dl mjölk Recept på Toscatoppingen: 125 g smör 1 dl socker 2 msk mjöl 2 msk mjölk 1,5 dl rostade och grovt hackade hasselnötter 0,5 dl flagad mandel Gör sockerkakan med brynt smör såhär 1. Smöra och bröa en springform. 2. Bryn smöret i en kastrull tills det är ljusbrunt. Ta av plattan och häll i mjölken. 3. Vispa ägg och råsocker riktigt poröst. 4. Blanda mjöl med bakpulver och blanda ner i äggsmeten växelvis med smöret. 5. Häll i springformen ch grädda i mitten sv ugnen i 25-30 min. 6. Gör undertiden kolan. Blanda alla ingredienser förutom nötterna i en kastrull. Låt koka tills det tjocknat lite, blanda i de grovhackade nötterna och den flagade mandeln. 7. Bred över kakan och grädda överst i ugnen i ca 15 min till. Se till att kakan inte är för löst gräddad då du brer på kolan, då faller den ner i kakan. Låt svalna innan du lossar kakan från formen.