En underbar toscakaka med sommartouch från rabarber (rabarbern kan kan uteslutas eller bytas mot tex äpple i säsong). Den är underbar att servera med vaniljsås men kan ätas utan också så klart. Jag får toscan extra knäckig genom att köra kakan på grillvärme högre upp i ugnen. Toscakaka med rabarber ca 12 bitar ca 175 g rabarber 100 g smör 3 ägg 2 dl strösocker 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 dl mjölk Toscasmet 50 g smör 0,75 dl strösocker 0,5 dl ljus sirap 1 msk vetemjöl 1,5 msk mjölk 150 g hackad mandel Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en springform eller klä med bakplåtspapper. Skär rabarbern i bitar. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i smeten växelvis med smöret och mjölken. Häll smeten i formen och fördela rabarberbitarna jämnt över kakan. Grädda i ca 40 min i nedre delen av ugnen. Gör under tiden toscasmeten nedan. Toscasmet: Smält smöret. Rör ner socker, sirap, mjöl och mjölk. Låt koka några minuter tills den blir gyllene. Ta kastrullen från värmen. Rör i mandeln. Bred smeten på kakan. När kakan är nästan är klar häller du toscasmeten över kakan. Kör sen på ugnens grillfunktion på högsta värme i ca 5 min tills toscan och mandeln fått färg. Placera formen högre upp i ugnen. Låt svalna och servera gärna med vaniljsås, helt ljuvligt! Andra recept med rabarber: Rabarbergalette Rabarbercheesecake Rabarbermoussetårta