Kladdkaka har vi alla en speciell kärlek till och vi kommer aldrig sluta baka detta gottiga bakverk som går att variera i oändliga varianter! Här har jag samlat tre kladdkakor som inte gör en besviken. Missa inte tipsen nedan för att lyckas med kladdkakan.Kladdkaka med kolaKladdkaka med marängtäckeKladdkaka med chokladganache och nötter Tips för att lyckas med kladdkakan:Grädda inte för länge, kladdkakan skall vara gräddad i kanten men "vobblig" inuti. Låt kladdkakan svalna och sätta sig innan du skär i den. Då får den en godare konsistens och mer chokladsmak.Vispa inte ägg och socker luftigt, då blir inta kladdkakan lika kladdig. Det skall vara en kompakt kaka. Fodra formen med bakplåtspapper i bottnen om du vill kunna flytta kladdkakan från formen på ett enkelt vis. Vill du ta bort bakplåtspappret från kakan behöver du i de flesta fall frysa kladdkakan och sen dra bort pappret och låta kakan tina på önskat fat. Tillsätt pulverkaffe eller espresso för att få en djupare chokladsmak i kladdkakan. Kladdkaka med kolafrosting Kaddkaka med frasigt marängtäcke Kladdkaka med chokladganache