Citron- mynta- & vallmokaka 175 g smör 2 dl strösocker 2 ägg 0,5 dl cremefraiche skal av en citron och saft av 0,5 citron 1 dl hackade myntablad 0,5 dl blå vallmofrön 2 dl vetemjöl rising 1 tsk bikarbonat 1 krm salt Till formen: en klick smör ströbröd Till glasyren: 1,5 dl florsocker Saften av en halv citron+ vatten om det behövs Gör vallmokakan med citron så här: Bryn smöret (koka upp det och låt det koka tills det tystnar och doftar lite kola) . Vispa upp socker och ägg i en bunke. Häll i smöret, vallmo, rivet citronskal, hackad mynta, bikarbonat, mjöl, salt och citronsaft i äggsmeten. Blanda ihop till en jämn smet med en slickepott. Häll upp smeten i smord och bröad form. Grädda kakan i 175 grader i cirka 25-30 minuter. Blanda ihop florsocker och citronsaft till glasyren, blir den för tjock drygar du ut den med vatten, lite lite, den blir lät för lös. När kakan svalnat ringlar du glasyren över kakan med tex en sked. Jag dekorerade med frystorkade hallon och myntablad.