Här är en god köaddkaka för den som gillar sött! Det är en vit kladdkaka bakad med vit choklad dooleys! Receptet tog jag fram för Dooleys i samarbete Damernas Värld. Den blev väldigt god och fick mycket väl godkänt av redaktionen. Du behöver en springform och ev. lite fint att garnera med, jag använde färgglada frasiga maränger. 😋 Vit kladdkaka med Dooleys Ca 10 bitar 100 g smör 100 g vit choklad 2 st ägg 0,75 dl Dooley’s white chocolate 2,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver 2 krm salt Dooley’s-grädde 3 dl vispgrädde 0,75 dl Dooley’s white chocolate Så här gör du Dooleys kakan 1. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter (ca 18 cm bred). Smält smöret i en kastrull och smält den vita chokladen över ett vattenbad på medeltemperatur. Ställ åt sidan. 2. Vispa lätt upp äggen tillsammans med sockret i en bunke. 3. Blanda ner det smälta smöret i den smälta chokladen och häll försiktigt ner det i äggsmeten. Tillsätt Dooley’s white chocolate. 4. Sila ner mjölet lite i taget, tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd runt till en slät smet och häll i formen. 5. Grädda i 180 grader i cirka 25 minuter eller tills kakan är genombakad i kanten men krämig i mitten. 6. Låt kakan svalna helt. Låt den gärna stå till dagen efter så att kakan får sätta sig. 7. Vispa grädde och Dooley’s white chocolate. Spritsa på kakan, dekorera med maränger.