Chokladmuffins: 125 g brynt smör 100 g choklad 3 ägg 2 dl socker 1,5 tsk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 0,5 krm salt 1 tsk bakpulver 0,75 dl kakao Värm ugnen till 175 grader. Bryn smöret och låt chokladen smälta i smöret. Ställ åt sidan. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är helt blandat. Häll i chokladsmöret och blanda försiktigt. Portionera ut i små muffinsformar. Fyll först 3/4 av formen, enklast kan vara att spritsa i smeten i formarna. Grädda cirka 8 min. Det är gott om de inte är helt torra i mitten. Låt svalna helt. De smakar mest choklad om de får stå över natten. Tillbehör: Jordgubbskräm Gelehjärta Jorgubbskräm Det blir mer kräm än du behöver, men det går bra att använda som tårtfyllning tex. 250 g jordgubbspuré eller annan bärpure 1 vaniljstång 0,5 citron, saften 2,5 dl mjölk Ca 6 st äggulor (100 g) 100 g socker 40 g maizena 25 g smör 1 nypa salt 1,5 dl kräm blandas med ca 2 dl grädde Gör så här: Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp vaniljfrön, vaniljstång, jordgubbspuré, citronsaft och mjölk i en kastrull. Vispa upp äggula med socker och maizena i en bunke. Sila i den varma jordgubbsmjölken i äggsmeten medans du vispar. Rengör kastrullen och häll tillbaka smeten. Sjud på medelvärme tills den tjocknar, rör hela tiden. Ta bort från plattan, lägg i smöret och smaka av med salt. Rör om. Låt svalna helt. Vispa upp den kalla jordgubbskrämen. Vispa grädden lätt och vänd ner i jordgubbskrämen, lite i taget. Jag använde 1,5 dl kräm med 2 dl grädde. Hemgjorda geléhjärtan ca 25 st 1,25 dl strösocker 0,5 dl vatten 0,25 dl glukossirap 0,5 dl jordgubbspuré 2 geletinblad 1 krm vinsyra (finns bland kryddorna) Gör gelegodisarna så här: Lägg gelatinbladen i vatten. Koka socker, vatten och glukos till 140 grader. Blanda sen i jordgubbspuren och koka upp till 120 grader, under omrörning. Ta av kastrullen från plattan och blanda i vinsyran och gelatinbladen. Häll upp i formar och låt stå över natten. Ploppa sedan ut dem och rulla dem i strösocker eller florsocker. Montering: Blanda ca 1,5 dl jordgubbskräm med 2 dl grädde. Vispa upp till en spritsbar kräm. Spritsa på kladdkakemuffinsarna och dekorera med ett geléhjärta eller björnbär.