Äppelmuffins känn så underskattat, eller muffins överhuvudtaget för den delen. Jag uppskattar verkligen ett så enkelt bakverk som muffins! Enkelt att baka och kan smaksättas på så många olika sätt! Äppelmuffins 1 äpple 1 msk strösocker 0,5 tsk kanel Muffinssmet: 50 g smör 0,5 dl neutral olja 1 ägg 1 dl strösocker 2,5 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 dl mjölk 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk bikarbonat skal från 1/2 ekologisk citron 1 krm salt Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Förbered en muffinsplåt med muffinsformar. Eller ställ fasta muffinsformar på en plåt. Skär äpplena i klyftor. Blanda dem med lite kanel och strösocker i en bunke. Smält smöret och häll i oljan i smöret, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd sen ner i äggsmeten omväxlande med smöroljan och mjölken. Riv ner citronzesten, blanda försiktigt. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll bara 3/4 av formen. Stick ner äppelskivorna i smeten, 2 i varje. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Fler muffinsrecept hittar du här: Äppelmuffins med kolacrumble Blåbärsmuffins Muffins med vaniljkräm Kladdkaksmuffins Chokladmuffins med cheesecake