Blåbärsmuffins med vispad pannacotta! Du gör pannacotta som vanligt och vispar sen upp den efter att den stelnat. Ev kan du vispa upp den med lite grädde om den är för hård. Du kan även baka en större kaka och bre på eller spritsa på pannacottan. Grädda då på 175 grader i ca 30 minuter. Muffinsen är bakade på en smet av mandelmassa och blir då väldigt saftig som en mazarinkaka. Det går bra att frysa muffinsen innan man spritsat dem. Blåbärsmuffins: ca 20 st 300 g mandelmassa 1 tsk mortlade kardemummakärnor 125 g rumsvarmt smör skal från 1 citron 3 ägg 4 msk vetemjöl eller mandelmjöl för glutenfritt 1 krm salt Smör och ströbröd till formen 1,5 dl blåbär (frysta går bra) Hallonpannacotta: 4 gelatinblad 250 g hallon 250 g grädde 100 g råsocker 0,5 st zest från citron Gör blåbärsmuffinsen och pannacottan så här: Värm ugnen till 200 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt eller använd fasta/stabila muffinsformar som inte flyter ut. Riv mandelmassa i en bunke och riv i skalet från en citron. Lägg i kardemumma och rumsvarmt smör. Blanda till en jämn massa. Blanda i ett ägg i taget. Häll i mjöl, salt och blanda. Vänd ned blåbären i smeten försiktigt med några tag. Eller tryck ner några blåbär när du fyllt formarna. Fyll muffinsformarna upp till 3/4 av formen. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter eller tills de har fått lite färg och inte är kletiga i mitten. Låt blåbärsmuffinsen svalna helt och spritsa sen på den vispade pannacottan. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i iskallt vatten. Koka upp hallon, grädde, socker och citronzest. Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta in. Rör runt. Häll upp i en bunke och låt stelna i kylen i ca 2-3 timmar. Vispa sen upp den med elvisp och spritsa på muffinsarna.