Blåbärsmuffins! En bild av lite annan sort än vanligt, tagen i farten på båtutflykten! Supergoda, saftiga och enkla blåbärsmuffins som passar att baka till vilken fika som helst! Mums! Blåbärsmuffins ca 12 st Muffinssmet: 50 g smör 0,5 dl neutral olja 1 ägg 1 dl strösocker 2,5 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 dl mjölk 1 tsk bakpulver skal från 1/2 ekologisk citron 1 krm salt 1 dl blåbär (jag hade små handplockade blåbär) Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Förbered en muffinsplåt med muffinsformar. Eller ställ fasta muffinsformar på en plåt. Smält smöret och häll i oljan i smöret, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd sen ner i äggsmeten omväxlande med smöroljan och mjölken. Riv ner citronzesten och 1/2 dl blåbär, blanda försiktigt. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll bara 3/4 av formen. Toppa med resten av blåbären. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.