Grädda inte för länge, cupcaksen skall vara lite kladdiga inuti! Choklad och vanilj i kombination funkar alltid! Här är det även lite hallon nerstoppade i browniemuffinsen fr att få lite syra mot den kraftiga chokladen. Frostingen är en ytters enkel med smör, cream cheese och vanilj i, godare än bara smörfrosting tycker jag. Cream cheesen gör att den känns lite fräschare. Toppa choklad cupcaken med färgglatt strössel eller sobra sockerpärlor! Brownie cupcakes 120 g smör 100 g mörk choklad 1,5 dl muscovadosocker 1 dl socker rågat mått 2 st ägg 4 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 0,5 tsk bakpulver ca 200 g hallon Så här gör du brownie cupcakes: Värm ugnen till 175 grader: Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Hack chokladen och smält smör och choklad i en kastrull på medelvärme. Låt svalna lite. Vispa muscovadosocker, socker och ägg vitt och poröst. Ett par minuter tar det. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Häll smör-och chokladblandningen i äggblandningen, rör till en jämn smet. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd runt med slickepott till en jämn smet. Häll smeten i formarna 3/4 fyllda. Tryck ner några hallon i varje muffin. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Håll koll så de inte blir torra. De skall vara lite kletiga i mitten, då blir det godast, testa med en sticka. Låt svalna helt innan du spritsar på frostingen. Annars smälter frostingen. Vaniljfrosting 60 g mjukt smör 1 tsk vaniljsocker 100 g Philadelphiaost 3 dl florsocker Topping: Strössel eller Sockerpärlor Vispa smör, florsocker, vaniljsocker. Vispa i Philadelphiaosten till en jämn frosting. Spritsa på brownie-muffinsen och strö över strössel eller sockerpärlor.