Jag blev inspirerad till att baka dessa när jag var på ett cafe i Stockholm. Jag såg dessa chokladmuffinsen fyllda med choklad och cheesecake och var bara tvungen att försöka baka dem! Dessa blev resultatet och du måste testa dem! De är underbara! Kladdiga muffins med cheesecakefyllning vill man inte missa. Du kan också bara göra de kladdiga muffinsen och äta dem som kladdkaksmuffins med lite grädde och bär. Foto: Andy Prhat Recept på Chokladmuffins med cheesecake Botten: 125 g smör 100 g choklad 2 dl strösocker 3 st ägg 1,5 tsk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 1 krm salt 1 tsk bakpulver 0,75 dl kakao Topping: 150 g philadelphia 1 äggula 3 msk florsocker 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor Gör chokladmuffinsen så här: Värm ugnen till 175 grader. 1. Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret. 2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret. Blanda försiktigt. Gör Cheesecaken så här: Rör ihop Philadelphiaost med äggula, kardemumma och florsocker. Fördela fyllningen i muffinsformarna, 2/3 choklad och 1/3 cheesecake. Eller hur du vill ha det. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, det är bara gott om dem blir lite kladdiga. Låt svalna. Godast är dom dagen efter, då smakar chokladen mer. Men visst kan man ta en direkt efter baket också =P