Enkel påskfika fixar du med dessa chokladmuffinsen som är lite kladdiga inuti och toppade med kola och ett lakritsägg. Kladdiga mini-chokladmuffins med kola & lakrits 100 g mörk choklad 60 gram smör 2 ägg 170 g ljust muscovadosocker 50 g vetemjöl 1,5 msk kakao 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt Topping: Dulce de leche Chokladägg med lakrits, eller vanliga Lakritspulver att strö över Gör chokladmuffinsen så här: Värm ugnen till 180 grader (varmluft). Smält smöret och chokladen försiktigt i en kastrull, ställ åt sidan. Vispa samman ägg och socker. Rör i vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd i chokladsmöret till en jämn smet. Fyll mini- mufinsformarna till 3/4. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter eller tills att de rest sig. De får gärna vara lite kladdiga inuti... Låt svalan och spritsa på dulce de leche och dekorera med ett chokladlakritsägg och lakritspulver.