Denna godingen är en uppdaterad version av Rabarber-och myntamuffins som nu blivit Rabarber-och myntacupcakes! Jag bakade dessa Rabarber- och mynta muffinsen i ett inlägg förra sommaren, men nu har muffinsen blivit cupcakes toppade med Italiensk maräng, more is more!! Recept till 15 små cupcakes med mynta och rabarber: • 1 dl mandel • 150 g rabarber (ca 3 medelstora) • 100 g smör • 1,5 dl strösocker • 2 ägg • 50-75 g mandelmassa • 1 dl hackad mynta • 2,5 dl vetemjöl • 1,5 tsk bakpulver • 1 tsk vaniljsocker Italiensk maräng: • 4 äggvitor • 0,5 dl vatten • 2 1/4 dl strösocker Muffins: Sätt ugnen på 200 grader. 1. Skålla och skala mandeln. Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar (0,5-1 cm stora). 2. Rör smör och socker poröst i matberedare eller med elvisp. Mixa den skållade mandeln (låt det gärna vara små bitar kvar, det blir gott tuggmotstånd) och rör ihop med smör- och sockerblandningen. Rör i äggen, ett i sänder och smula sen ner mandelmassan. Rör i myntan. 3. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och blanda ner rabarbern i mjölblandningen. Rör sen ihop med äggsmeten, det blir en ganska "hård" smet. 4. Fyll muffinsformar till ungefär tre fjärdedelar. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter om du använder små formar, 15–20 om du använder stora, känn med sticka så de inte är kletiga inuti. Låt svalna. Italiensk maräng 1.Vispa upp äggvitorna till ett ganska hårt skum. Koka vatten och socker i en kastrull till 121 grader. 2. Häll långsamt i sockret i en tunn stråle i äggvitorna och rör samtidigt på full effekt. Rör tills marängen svalnat lite. Rör inte för länge då blir den grynig och går inte att spritsa lika fint på dina cupcakes. 3. Spritsa marängen på cupcaksen och bränn med en brulébrännare.