Vist skulle dessa små marsipangrisarna passa på påskbordet! Enkla att baka och kul att pyssla ihop grisarna av marsipan. Jag har en tydlig beskrivning nedan hur du skapar de små grisarna! Lycka till! [caption id="attachment_10585" align="aligncenter" width="850"] Foto: Helen Pe[/caption] Chokladmuffins med marsipangrisar 30 min + 15 min i ugn + tid för ganachen att bli krämig + tid att göra grisar Du kan använda modelleringsverktyg heter redskapen för att kunna forma marsipanen. Men du kan också använda tandpetare. Till 12 muffins: 100 g mörk choklad (55 %) 125 g smör 3 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 3/4 dl kakao 1 1/2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 krm salt Ganache: 150 g mörk choklad (55 %) 1 3/4 dl vispgrädde Marsipangrisar: 150 g rosa marsipan svart marsipan 1. Ganache: Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Blanda försiktigt till en jämn smet. Låt stå i rumstemperatur tills den är spritsbar, det tar 2–3 timmar. Muffins: Sätt ugnen på 175° varmluft. Hacka chokladen. Smält smöret. Ta kastrullen åt sidan och lägg i chokladen. Rör tills den smält. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Vänd runt smeten försiktigt omväxlande med chokladsmöret tills allt är blandat. Fördela smeten i små muffinsformar till 3/4 av formen. Ställ dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna på galler och bred sedan på ganache. Marsipangrisar: Gör en boll till huvud, ca 2 cm i diameter, och tre mindre bollar till fötter och tryne. Forma två rektanglar som ska bli öron och två svarta minibollar som blir ögon. Gör en boll, ca 2 cm, som rullas avlång till rumpa. Gör två mindre bollar till fötter och en smal strimla till knorr. Tryck ut de små bollarna utom en som du plattar till som ett tryne och trycker små näsborrar i. Tryck små streck i öronen. Skär igenom de tillplattade bollarna så att de ser ut som små klövar. Tryck ett djupare streck i den avlånga ”bollen” och tryck sedan ihop den och forma två skinkor. Forma en knorr av strimlan. Gör på samma sätt med resten av marsipanen. Tryck försiktigt på alla delar på huvudet och fäst knorren på rumpan. Bred på ganachen på muffinsen. Lägg grisarna på choklad-muffinsen.