Superenkla och goda muffins med hallon och blåbär i. Du kan självklart ha bara en sorts bär eller baka muffinsen som naturella vaniljmuffins om du skulle önska. Muffins är perfekt att baka när du har lite tid eller skall baka med barnen. Du kan använda frysta bär men blanda dem då med 1 msk maizena så muffinsen inte blir för blöta. Muffins med hallon och blåbär. Lättare än så här blir det inte! Låt muffinsen svalna innan du tar loss dem från muffinsformen. Muffins 12 st 1 ägg 2 1/2 dl mjölk 3% 75 g smör, smält 2 1/2 dl strösocker 4 dl vetemjöl (240 g) 1/2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 150 g hallon och blåbär florsocker att toppa med Gör så här: Värm ugnen till 220 grader. Förbered 12 muffinsformar i en muffinsplåt och smält smöret i en kastrull. Skär ev bären i havlor. Vispa ihop ägg och mjölk. Rör i alla torra ingredienser. Vispa precis ihop smeten, vispar du för mycket blir muffinsen sega. Vänd sist i bären. Fördela i formarna. Grädda i 5 minuter och sänk sen värmen till 175 och grädda i ytterligare 20 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker.