Muffins med mandel, mynta och vit choklad! Dessa blev otroligt goda och får en härlig karaktär av myntan! Saftiga och lagom söta. Den hackade mandeln i dessa muffins ger ett fint tuggmotstånd. Myntan ger en otrolig smak till dessa muffins. Tips! Använd stabila formar som på bilden om du inte har en muffinsplåt, annars kommer de flyta ut och bli platta... Muffins med mynta och mandel 9 st 1 dl mandel 120 g smör 1 1/2 dl strösocker 3 ägg 1 dl turkisk yoghurt, eller vanlig yoghurt 60 g mandelmassa, grovt riven 1/2 - 1 dl hackad mynta 2,5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 1/2 tsk vaniljsocker 50 g vit choklad, grovt hackad 1 krm salt Florsocker till garnering Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Förbered en plåt med 9 formar. Mixa eller hacka mandeln ganska fint med lite bitar. Rör smör och socker poröst i matberedare eller med elvisp. Tillsätt mandeln. Rör i äggen, ett i sänder och smula sen ner mandelmassan och rör i yoghurt och den hackade myntan. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och vänd ner i mjölblandningen. Fyll muffinsformar till ungefär tre fjärdedelar. Strö över grovt hackad vit choklad. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter om du använder små formar, 15–20 om du använder stora. Låt svalna och pudra över florsocker innan servering.