Detta är nog nära på mina favoritmuffis! jag kan under året längta efter dessa rabarbermuffins med mynta i! Kanske gör omständigheterna att de smakar lite bättre också, sommaren är på väg och rabarberbaket har bara börjat! Recept på Rabarber och mynta muffins Det här receptet räcker till ca 15-20 st rabarber- och myntamuffins • 1 dl mandel • 150 g rabarber (ca 3 medelstora) • 100 g smör • 1,5 dl strösocker • 2 ägg • 50-75 g mandelmassa • 1 dl hackad mynta • 2,5 dl vetemjöl • 1,5 tsk bakpulver • 1 tsk vaniljsocker • Florsocker till garnering Så här bakar du Rabarber och mynta muffins Sätt ugnen på 200 grader. 1. Skålla och skala mandeln. Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar (0,5-1 cm stora). 2. Rör smör och socker poröst i matberedare eller med elvisp. Mixa den skållade mandeln (låt det gärna vara små bitar kvar, det blir gott tuggmotstånd) och rör ihop med smör- och sockerblandningen. Rör i äggen, ett i sänder och smula sen ner mandelmassan. Rör i myntan. 3. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och blanda ner rabarbern i mjölblandningen. 4. Fyll muffinsformar till ungefär tre fjärdedelar. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter om du använder små formar, 15–20 om du använder stora. Låt svalna och pudra över florsocker innan servering.