Rabarbermuffins! Dessa rabarbermuffinsen är bakade med söt vit choklad som perfekt bryter av den syrliga rabarbern. Och såklart toppad med lite kardemumma, vad annars?! ;) Du kan även lyxa till det med en god frosting på toppen eller varför inte italiensk maräng!? Recept på rabarbermuffins med vit choklad Ca 12 st 150 g rabarber (ca 3 medelstora) 100 g smör 1,5 dl strösocker 2 ägg 2,5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 100 g vit choklad, grovt hackad 1 tsk mortlade kardemummakärnor Gör muffinsen så här: Sätt ugnen på 175 grader. 1. Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar (0,5-1 cm stora). 2. Rör smör och socker poröst i matberedare eller med elvisp. Rör i äggen, ett i sänder. (Smeten ser lite skuren ut men det ordnar upp sig sen med mjölblandningen) 3. Blanda i mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en annan bunke. Blanda ner rabarbern och den hackade vita chokladen i mjölblandningen. Blanda sen ned i smeten. 4. Fyll muffinsformar till ungefär tre fjärdedelar, strö över lite mortlad kardemumma över varje muffins. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. TIPS! Toppa med italiensk maräng, recept här!