Ananaspaj! Jag blev så glad när jag hittade den här pajen i arkivet, jag hade helt glömt bort ananaspaj och hur gott det är. jag har också gjort ett superenkelt pajskal som du blandar direkt i kastrullen och sen trycker ut i pajformen. Hur smidigt? ;P Den här kommer jag baka så fort jag kommer över en ananas! Ananaspaj med kokosflagor Ca 8 bitar Pajskal: 150 g smör 1 dl socker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt Fyllning: 2 dl crème fraiche 400 g färsk ananas eller 400 g krossad avrunnen ananas 1 ägg 0,75 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 dl stora kokosflagor Gör ananaspajen så här: Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och blanda i socker, mjöl, bakpulver och salt. Tryck ut den i en pajform, ca 22 cm stor. Skär ananasen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en bunke och vänd sist ner ananasen. Häll över i pajskalet och grädda i ca 40 minuter. När det är 5 minuter kvar strör du över stora kokosflagor som får rostas de sista minutrarna. Ta ut och låt svalna lite. Servera med glass eller grädde.