Det finns något varmt och kärleksfullt över äppelpaj! <3 Den här är bakad med brynt smör i pajdegen för extra karamellsmak. Det är också rostade hasselnötter för lite crunchighet. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Äppelpaj med brynt smör 4 äpplen 1 tsk kanel 2 msk strösocker 0,5 tsk mortlad kardemumma rivet skal från en citron Pajdeg: 150 g smör 1 dl socker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 0,5 dl hackade och rostade hasselnötter 1 krm salt mandelflagor Recept på vaniljsås hittar du här! Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Skär äpplena i klyftor eller mellanstora bitar. Vänd runt äppelbitarna i socker, kanel, citronzest och mortlad kardemumma. Lägg i en pajform. Blanda socker, mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Bryn smöret och låt det svalna lite, blanda sen med mjölblandningen och rör runt till en massa. Hacka hasselnötter och blanda ner i smeten. Fördela över äppelbitarna i pajformen och strö över mandelflagor. Grädda i ca 25 min eller tills den fått lite färg. Servera med vaniljsås eller glass.