Pajdeg 200 g kallt smör 4 dl vetemjöl 2 msk strösocker 0,5 tsk salt 0,75 dl kallt vatten Fyllning 200 g blåbär 200 g hallon ca 10 körsbär 1,25 dl strösocker 0,5 dl maizena vatten till pensling pärlsocker Gör galetten så här: Ugnsvärme: 200 grader. Skär smöret i bitar och lägg alla ingredienser till degen utom vattnet i en matberedare och mixa tills degen är smulig, mixa inte för länge. Häll i vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Låt vila 30 min i kylskåp. Kavla ut degen på bakplåtspapper ungefär 3 mm tjock. Skär ev till galetten så den blir lagom stor och rund. Kärna ur och dela körsbären till halvor. Blanda maizena och socker i en skål, vänd försiktigt ner bären. Lägg bärblandningen i mitten av galetten, ca 4 cm från kanten. Vik in kanterna över bären. Pensla kanterna med vatten. Strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 25-30 minuter. Det kan rinna ut lite vätska från galetten men det gör inget. Pudra ev. över med florsocker och servera galetten ljummen med vaniljglass, vaniljsås eller grädde.