Varsågod, här har du recept på ett perfekt pajskal. Frasigt även i bottnen och kanterna glider inte ner vid gräddning. Äntligen säger jag! Vill du använda pajskalet till en matpaj utesluter du bara sockret. Ett perfekt frasigt pajskal som kan fyllas med vad du vill! Vill du ha ett grövre pajskal kan du byta ut 1,5 dl av mjölet till grahamsmjöl. Och gör du ett pajskal till en matpaj utesluter du sockret.Frasigt pajskal150 g smör, kallt3 dl vetemjöl2 msk strösocker1 krm salt1-2 msk iskallt vatten1 ägg till penslingGör så här:Värm ugnen till 200 grader.Mixa smör, vetemjöl, socker och salt. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.Kavla ut degen med lite mjöl till en ca 3-4 mm tjock platta. Lyft över degen i en pajform. Forma efter formens kanter och skär bort överbliven deg. Nagga i botten på pajskalet med en gaffel.Frys pajskalet 15-20 min för att förhindra att det glider ner vid gräddning. Pensla med ägg innan gräddning för att förhindra att blöt fyllning mjukar upp skalet.Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 min innan du tillsätter fyllningen.