Recept på lime- och ingefärspaj Kolapajskal 125 g smör (normalsaltat) 1,5 dl ljust eller mörkt muscovadosocker 3 msk ljus sirap 4,5 dl vetemjöl 0,75 tsk bikarbonat 1,5 tsk vaniljsocker 1,5 tsk malen ingefära 1 krm salt 50 g brynt smör ev. 1 krm salt Så här gör du kolapajskalet Värm ugnen till 175 grader. 1. Mixa ihop alla ingredienserna till kolapajskalet tills det börjar gå ihop till en deg. 2. Smula ut det så gott det går på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills degen är gyllenbrun. Låt svalna. 3. Bryn smöret. 4. Lägg de svalnade degsmulorna i en matberedare och mixa snabbt till mindre smulor. Häll i det brynta smöret och mixa till finare smulor. Smaka av med salt. 5. Tryck ut i en pajform eller springform, ca 26 cm. Grädda på 175 grader i 6 min. Låt svalna lite innan du häller i fyllningen sen. Lime- & ingefärsfyllning 1 burk (ca 400 g) sötad kondenserad mjölk 1 dl pressad limesaft 1 msk riven ingefära (tillsätt efter smak, ingefäran kan vara olika stark) Rivet skal från 1 limefrukt 1 msk vaniljsocker 3 äggulor 1 ägg Garnityr Maränger Hallon Mynta Så här gör du limefyllningen med ingefära Värm ugnen till 175 grader. 1. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal, riven ingefära och vaniljsocker i en bunke. 2. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Rör ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15 minuter. 3. Fyll pajskalet med lime- och ingefärafyllningen, grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Eller tills fyllningen stannat. Låt svalna helt. 4. Strö över strösocker och bränn med en brännare, upprepa för att få en riktigt fin yta, sockret skall smälta och få en gyllene färg precis som på en cremé brulé. Detta moment kan uteslutas om man vill. Toppa med maränger, mynta och hallon. Servera med lättvispad grädde.