Foto: Helen PeEn superfavorit som passar utmärkt till bla påskdessert! En krämig och god kolapaj fylld med pekannötter och har en tydlig kolasmak! Gör den bara, du kommer älska den! Jag bakar denna året runt ;)Pecankolapaj8 pers1,5 timmaChokladpajskal130 g smör3/4 dl florsocker3 1/4 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker1/2 dl kakao1 krm salt1 äggFyllning100 g smör2 dl ljus sirap1 1/2 dl strösocker1 1/2 msk vetemjöl1-2 krm salt2 ägg90 g pekannötterCitroncurdgrädde3 äggulor3/4 dl strösocker1/2 dl pressad citron50 g smör1⁄2 krm salt+2 1/2 dl grädde att vispa upp den medGör så här:Pajskal: Mixa ihop smör och florsocker, vetemjöl, vaniljsocker, kakao och salt i en matberedare. När det är en smulig massa tillsätter du ägget och mixar snabbt ihop till en fast deg.Platta till degen, plasta och kyl i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.Kavla ut degen ca 3 mm tjock. Klä en springform 20 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Frys pajskalet ca 20 min. (Detta förhindrar att degen glider ner på kanterna lika mycket). Grädda pajskalet ca 15 minuter.Fyllning: Blanda smör, sirap, socker, mjöl och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 2–3 min. Ta kastrullen från plattan, låt svalna. Vispa ihop äggen och vispa sen ner i kolasmeten. Fyll i pajskalet och placera ut pekannötter. Grädda pajen mitt i ugnen 30-40 min tills fyllningen har stannat. Låt svalna.Citroncurdgrädde: Vispa lätt ihop äggulor och hälften av sockret i en bunke. Koka upp resten av sockret med citronsaft och smör i en kastrull. Häll smörblandningen i äggulesmeten, blanda och häll tillbaka i kastrullen. Värm på låg värme och rör hela tiden tills krämen tjocknat. Tillsätt smör och salt. Häll krämen i en bunke och låt svalna. Vispa upp curden med vispgrädde till en fluffig kräm.Se fler