Hej! Som ny bloggare på Damernas värld ville jag göra ett bakverk som speglar min smakpersonlighet för att ni skall få en uppfattning om vem jag är. Du kan läsa mer om mig på fliken Om Cecilia och bloggen. Till mitt bakverk idag samlade jag olika favoritsmaker och satte ihop det till en färgglad pekankolapaj med hallonpannacotta, mörk chokladmousse, kardemummamaränger och dulce de leche! Om du inte har tid att göra alla momenten som jag har gjort är kolapajen jättegod som den är. Du kan ev. servera bara kolapajen med en klick grädde, hallongrädde eller vaniljglass. Vill du få kolapajen färgglad kan du dekorera den med pannacotta och spritsa grädde och dulce de leche. Pannacotta är jättelätt att göra. Jag använde mig av en silikonmatta som jag köpt på Cordon bleu i Stockholm (älskar den butiken besök den om du har möjlighet). Du kan också bryta loss de olika momenten till enskilda desserter eller använda dem som grund till en annan. Som du märker är möjligheterna är många, det är bara att plocka det du tycker verkar gott. Jag hoppas att ni skall bli inspirerade av min blogg och hitta nya favoritrecept, eller för all del bara kika in ibland för att få lite ögongodis. Hör gärna av er i kommentarfälten med kommentarer och synpunkter. Recept på enkel kolapaj: 3 dl vetemjöl 1 dl florsocker 2,5 msk kakao 125 g smör 1 st äggula 1 msk vatten 0,5 tsk salt Gör pajskalet till kolapajen så här: 1. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare. Blanda ihop till en deg. 2. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper med lite florsocker på, (kavla den cirka 3 millimeter tjock). Lyft över degen till en pajform. Skär bort överbliven deg. Frys pajskalet i ungefär 30 minuter. Kolafyllning till kolapajen: 125 g smör 2,5 dl ljus sirap 2 dl muscovadosocker 2 msk vetemjöl 1 krm salt 2 st ägg, lätt vispade 100 g pekannötter, grovt hackade Gör kolafyllningen till kolapajen så här: 1. Lägg alla ingredienser utom pekannötterna och äggen i en kastrull. Koka upp och sjuda några minuter, dra av från plattan och låt svalna lite. 2. Rör ner de grovhackade pekannötterna och de lätt vispade äggen i kolasmeten och häll i den kalla pajformen. Grädda i 175 grader i 35 minuter eller tills pajen stannat. Låt svalna helt. Recept på Hallonpannacotta: 4 st gelatinblad 250 g hallonpure 250 g grädde 100 g råsocker 0,5 st zest från citron Gör hallonpanncottan så här: 1. Lägg gelatinbladen i iskallt vatten. 2. Koka upp hallon, grädde, socker och citronzest. Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta in. Rör runt. 3. Häll upp i silikonform och frys in. De går lättast att få ut dem ur formen om de är frysta. De tinar upp fort. Recept på chokladmousse: 65 g strösocker 20 g vatten 60 g hela ägg 40 g äggula 160 g mörk choklad 225 g vispad grädde Gör chokladmoussen så här: 1. Koka upp vatten i en kastrull. Visp grädden LÄTT i en bunke och ställ kallt. 2. Häll socker, vatten, hela ägg och äggula i en rostfri bunke. Vispa och ställ bunken över det kokande vattnet. Vispa och låt den tjockna tills den når 82 grader. 3. Häll över i en vispskål och vispa blandningen kall med hjälp av t.ex. en kitchen aid. 4. Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad tills den är 55 grader varm. 5. När chokladen är smält och äggvispet är kallt och luftigt vänder du först ned 1/3 del av den vispade grädden i chokladen och rör den helt slät och blank. 6. Vänd sedan ner resterade choklad och äggvispet. Blanda väl så att den blir helt blänkande och len. 7. Fyll spritspåsar med moussen, kyl, och spritsa med stjärntyll på kolapajen. Recept på enkla maränger med kardemumma: 3 stora äggvitor 2,5 dl strösocker 1 tsk mortlade kardemummakärnor 1. Vispa äggvitorna till ett skum och häll i lite socker i taget medans du vispar. Fortsätt vispa på medelhastighet tills marängen är tjock och glansig. 2. Blanda i den mortlade kardemumman och spritsa maränger med önskad tyll på ett bakplåtspapper. 3. Grädda i ugnen på 120 grader i 1 timma. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i eftervärmen tills ugnen är kall.