Denna Chokladkolapaj är helt fantastisk och kommer komma väl till pass många gånger i höst när allt höstmys skall till. Pajen har ett pajskal med choklad och är fyllt med en salt och len kolafyllning. Choklad pajen är toppad med en chokladganach och kanderade mandlar. Servera den gärna med en klick grädde, kanske till och med punchgrädde! Mums! Chokladpajskalet är fyllt med en salt och len kolafyllning! Bilden är tagen av Andy Prhat Denna choklad paj är från nr 2 av Damernas Värld 2016. Recept på chokladkolapaj Pajdeg med choklad: 3 dl vetemjöl 1 dl florsocker 3 msk kakao 125 g smör 1 st äggula 1 msk vatten 1 tsk salt Fyllning till kolapajen: 125 g smör 3 dl ljus sirap 3 dl muscovadosocker 2 msk vetemjöl 1 krm salt 2 st ägg 100 g mandlar grovt hackade Topping på kolapajen: 100 g mörk choklad 100 g grädde 0,5 dl kanderade nötter 1-2 tsk flingsalt Gör chokladkolapajen så här: Pajskal: Lägg samtliga ingredienser i en matberedare. Blanda snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakplåtspapper, (cirka 3 millimeter tjock). Lyft över degen till en pajform. Skär bort överbliven deg. Frys pajskalet i ungefär en timme. Fyllning i kolapajen: Lägg alla ingredienser utom mandlarna och äggen i en kastrull. Koka upp och sjuda några minuter, dra av från plattan och låt svalna. Rör ner de grovhackade mandlarna och de lätt vispade äggen i kolasmeten och häll i den kalla pajformen. Grädda i 175 grader i 35 minuter eller tills pajen stannat. Låt svalna helt. Smält chokladen i ett vattenbad och rör i grädden. Låt svalna i rumstemperatur tills den är tjock nog att bre på pajen. Strö över kanderade nötter och flingsalt. Servera med grädde eller vaniljglass.