Körsbär i stora lass! Några gäster till oss hade med sig en stor bytta med körsbär och jag blev överlycklig eftersom vårt egna träd i trädgården fortfarande är för litet för att ge bär. Körsbärspaj Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 0,5 dl strösocker 1 krm salt 1 äggula 1-2 msk kallt vatten Fyllning: 400 g körsbär 2 dl mjölk 2 ägg 1 dl strösocker eller råsocker 1 krm salt 70 g mandelmassa rivet skal från en citron+ 1 msk citronsaft Mandelflagor att strö över Gör pajdegen så här: Värm ugnen ill 175 grader. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare. Mixa tills den precis går ihop. Plasta in degen och låt vila i kylen 30 min. Det gör den mer lättarbetad. Kavla ut pajdegen och klä en pajform, ca 22 cm bred. Du kan också trycka ut degen i pajformen. Spara lite deg som du kan smula över pajen. Förgrädda pajskalet i 8 minuter i mitten av ugnen. Höj värmen på ugnen till 200 grader. Gör fyllningen så här: Vispa ihop ägg och mjölk. Kärna ur körsbären och ställ åt sidan. Riv mandelmassa och citronskal. Blanda ner det och resten av alla ingredienser i äggsmeten. Häll i körsbären i pajskalet och häll över äggstanningen och smula över resten av degen. Strö över mandelflagor. Grädda i ca 40 min i nedre delen av ugnen. Den skall få en fin färg innan den är klar. Låt svalna lite och servera gärna med vaniljglass eller grädde.