Denna ostpajen med frasigt pajskal passar perfekt till kräftskivan eller till buffebordet. Receptet går fint att dubbla för fler pajer. Du kan även använda receptet som en grund och sen fylla med tex grönsaker, skinka och ost. Det går bra att utesluta fröna. Ostpaj med dill- och fänkålsfrö 1 paj Pajdeg: 125 g smör, kallt 3 dl vetemjöl (rågsikt eller dinkel funkar också bra) 1-2 msk kallt vatten 1 krm salt Äggstanning: 3 dl mjölk 3 ägg 1 tsk dillfrö 1 tsk fänkålsfrö + 4 dl riven ost, gärna västerbottenost Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Skär smöret i kuber, lägg i en matberedare med vetemjölet, vatten och salt. Mixa ihop tills degen precis går ihop. Du kan också nypa ihop degen med fingrarna om du inte har en matberedare. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper med lite mjöl på (du kan kavla direkt på bänken men det fastnar inte på bakplåtspapper). Klä formen med degen och nagga med en gaffel. Frys pajskalet ca 20 min för att förhindra att skalet glider ner från kanten under gräddning. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. (Pensla ev med äggvita när du tar ut pajen så håller sig pajskalet frasigt.) Förbered undertiden äggstanningen. Vispa ihop mjölk och ägg. Mortla dill- och fänkålsfrön och tillsätt i äggblandningen. När pajskalet är förgräddat fyller du det med ost och häller över äggstanningen. Sänk värmen till 175 grader och grädda pajen ca 30 minuter tills den fått lite färg och äggstanningen har stannat.