Det här är en paj som funkar i alla lägen. Pajskalet är perfekt krispigt, kolasmaken är intensiv och smakrik och pekannötterna knapriga. Älskar den här pajen och bakar den om och om igen. Denna gången serverade jag de med vispad grädde och frystorkat lingon. Pekankolapaj 8-10 bitar 150 g smör 3 dl vetemjöl 0,75 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver 1 krm salt Kolafyllning: 100 g smör 2 dl ljus sirap 1 1/2 dl ljust muscovadosocker 1 1/2 msk vetemjöl 1 krm salt 75 g pekannötter 2 små ägg Till servering: vispad grädde frystorkat lingon Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Mixa smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till en deg i en mixer. Den skall precis gå ihop, mixa inte för länge då blir degen seg. Kavla och klä en pajform eller tryck ut degen direkt i formen. Frys pajskalet, då sjunker inte kanterna ner i ugnen. Grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen. Fyllningen: Blanda smör, sirap, socker, mjöl och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 2–3 min. Ta kastrullen från plattan, låt svalna lite. Grovhacka nötterna. Vispa upp äggen. Rör ner nötter och ägg i kolasmeten under omrörning, häll i pajskalet. Grädda kolapajen mitt i ugnen ca 25 min, tills fyllningen har stannat. Låt svalna. Servera med en klick grädde och ev frystorkat lingon eller annat bär.