Äntligen rabarbertider! Jag har längtat efter rabarber och ville nu göra en riktig rabarbergoding! Den här rabarberpajen är knäckig smakar kola och har vit choklad i sig. Den blev otroligt uppskattad på redaktionen när jag hade med den i fredags då vår fantastiska journalistpraktikant Jonna skulle sluta. Vi åt den med vaniljglass och färska blåbär och jordgubbar. Recept på knäckig rabarberpaj 450 g skalad och skuren rabarber 0,75 dl stösocker 1 msk potatismjöl 75 g vit choklad Knäckig smuldeg: 125 g smör 0,5 dl muskovadosirap (kan bytas till ljus sirap) 0,25 dl mjölk 1,5 dl muscovadosocker (kan bytas till strösocker) 2 dl vetemjöl 3 dl havregryn 0,5 tsk bakpulver 1 krm salt En näve pekannötter Gör den knäckiga rabarberpajen så här: Värm ugnen till 175 grader. Skala och skär rabarbern i cm stora bitar. Lägg i en pajform ca 24 cm stor. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Hacka vit choklad och strö över. Bryn smöret i en kastrull. När smöret tystnar och doftar lite nötig kola är det klart. Häll i muscovadosirapen och mjölken i smöret. Blanda muskovadosocker, vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt i en bunke. Hacka pekannötterna fint till lite större bitar. Blanda ner smöret i bunken med mjölblandningen. Rör sen ned pekannötterna. Smula över rabarberna. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den knäckiga smuldegen fått färg. Tid beror från ugn till ugn och den här bakade jag i gasugn, så ha koll på din paj. Servera pajen ljummen med vaniljsås, vaniljglass.