Det här kolapajskalet är en favorit hos mig, så himla gott! Min kille går alltid och småäter kaksmulorna när det finns hemma ;D Här har jag fyllt skalet med en rabarberpannacotta. Pannacotta är superenkelt att göra och kräver minimal arbetsinsats. Servera med en klick grädde! Rabarberpannacotta i kolapajskal Kolapajskal 150 g smör 1,5 dl muscovadosocker 3 msk ljus sirap 4,5 dl vetemjöl 0,75 tsk bikarbonat 1,5 tsk vaniljsocker 1,5 tsk malen ingefära 1 krm salt Efter gräddning: 75 g brynt smör ev. 1 krm salt Så här gör du kolapajskalet Värm ugnen till 200 grader. Mixa ihop alla ingredienserna till kolapajskalet tills det börjar gå ihop till en deg. Smula ut det så gott det går på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills degen är gyllenbrun. Låt svalna och bryt i bitar om det har gräddats ihop. Bryn smöret. Lägg kakbitarna/smulorna i en matberedare och mixa snabbt till mindre smulor. Häll i det brynta smöret och mixa till finare smulor. Smaka av med salt. Tryck ut i en pajform eller springform, ca 26 cm. Grädda på 175 grader i 8 min. Låt svalna lite innan du häller i pannacottan. Rabarberpannacotta: 3 st gelatinblad 300 g rabarber 2 dl vatten 0,5 lime, saften 1 dl socker 0,5 tsk vaniljpulver 2.5 dl vispgrädde Gör rabarberpannacottan så här: Värm ugnen till 200 grader. Skala rabarbern om skalet är grovt, skär den i cm stora bitar och lägg i en kastrull, häll på vatten, limesaft, socker och vaniljpulver. Låt koka upp och koka tills rabarbern har kokat sönder och är mjuk, ca 10 min. Mixa med en stavmixer. Tillsätt grädden och och koka upp. Smält i gelatinbladen och låt svalna några minuter innan du häller i pannacottan i palskalet. Frys eller kyl snabbt in pajen. Dekorera ev. med krossade maränger och frystorkat bärpulver.