Här kommer klassikern västerbottenpajen! Jag har pimpat upp västerbottenpajen med lite gräddad cremefraiche, kalixlöjrom, gräslök och blommor! Len, krämig och god blir den! Recept på västebottenpaj Pajdeg till västebottenpajen: 3 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 125 g smör 1 st ägg Fyllning till västebottenpajen: 3 st ägg 300 g riven västerbottenost 2,5 dl mellangrädde 1 dl mjölk lite salt och svartpeppar Dekorering till västebottenpajen: 2,5 dl cremefraiche löjrom gräslök ev. gräslöksblomma Gör västerbottenpajen såhär Pajdegen: Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter. Låt vila i kylen cirka en halvtimme. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter. Fyllningen:Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar. Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg. Låt svalna något och bred på cremefraichen och grädda den igen i 5-10 min. Dekorera med löjrom, gräslök och blommor. Servera västebottenpajen ljummen.