Här kommer lite tips på fyllningar till praliner. Det är fantastiskt roligt att kunna skapa sina egna praliner och kunna göra sin egna lilla blandning med just de smaker du tycket bäst om, jag är verkligen amatör på praliner men älskar att göra dem. Jag har gärna två fyllningar i mina men självklart kan man ha en också. Tipsa gärna mig om din favoritfyllning och länka gärna till recept om du har. =) Fyllningar i praliner som jag aldrig tröttnar på är kaffe och kola samt hallon! :P Mums! Favoritfyllningen salt kola och kaffe, funkar alltid! Hallon och kola är inte dumt det heller. Jag föredrar två olika fyllningar i en pralin för större smakupplevelse. Här har jag målat pralinerna med guldpulver och den andra har jag skvätt med liten pensel, blir väldigt effektfullt. Och framför allt så roligt att skapa fina mönster! Jag älskar hur tunna jag lyckades få dessa skalen =) Passionsfrukt fyllning 50 gram passionsfruktspuré 2,5 msk grädde 100 g vit choklad Gör så här: Koka upp passionsfrukt och grädde i en kastrull. Ta bort från plattan. Tillsätt den vita chokladen och låt den smälta i kastrullen 30 sek, skaka lite på kastrullen och blanda sen till en jämn fyllning. Häll i en spritspåse och låt den svalna innan du fyller pralinerna med den. Det kan ta ett tag innan den stabiliserar sig. Lakritsganache 225 g mjölkchoklad, 40 % 1 1⁄2 dl vispgrädde 25 g honung (drygt 1 msk) 2 tsk lakritsgranulat 15 g rumsvarmt smör (1 msk) 1 krm salt Gör så här: Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och honung. Häll blandningen över chokladen och låt stå ca 30 sekunder. Rör om tills det är en homogen blandning. Tillsätt smör, salt och lakritsgranulat. Rör tills ganachen är mjuk och slät. Lägg plastfolie direkt mot ganachen så den inte får kontakt med luft. Låt ganachen stå i rumstemperatur tills den svalnat och stabiliserat sig, det tar några timmar. Är det sommar och varmt kan ganachen behöva stå över natten i rumstemperatur för att få en sprits- och bredbar konsistens. Kaffeganache 225 g mjölkchoklad, 40 % 1 1⁄2 dl vispgrädde 1 1/2 msk pulverkaffe 25 g honung (drygt 1 msk) 15 g rumsvarmt smör (1 msk) 1 krm salt Gör så här: Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och honung. Blanda ner kaffepulvret i grädden. Häll blandningen över chokladen och låt stå ca 30 sekunder. Rör om tills det är en homogen blandning. Tillsätt smör, salt och ev smaksättning. Rör tills ganachen är mjuk och slät. Lägg plastfolie direkt mot ganachen så den inte får kontakt med luft. Låt ganachen stå i rumstemperatur tills den svalnat och stabiliserat sig, det tar några timmar. Är det sommar och varmt kan ganachen behöva stå över natten i rumstemperatur för att få en sprits- och bredbar konsistens Salt kola 2 dl grädde 1 dl mjölk 2 msk strösocker 0,5 dl ljus sirap 50 g smör att bryna 1 krm salt eller efter smak Gör så här: Koka upp alla ingredienser utom smöret och saltet i en kastrull. Låt koka till 112 grader. Bryn smöret i en annan kastrull, när smöret blir tyst och slutar skumma samt doftar nötigt är det klart. Häll försiktigt ner det i gräddblandningen under omrörning. Missa inte de bruna kornen av det brynta smöret. De är det godaste och smakar karamell. Tillsätt saltet. Låt svalna och häll sen i en spritspåse. Svartvinbärsfyllning 2 dl svarta vinbär (upptinade frysta går bra) 2,5 msk grädde 100 g vit choklad 1 nypa salt Gör så här: Koka upp hallon och grädde i en kastrull, när det småkokar mixar du det med en stavmixer och låter den vita chokladen smälta i kastrullen 30 sek, skaka lite på kastrullen och blanda sen till en jämn fyllning. Tillsätt saltet. Häll i en spritspåse och låt den svalna innan du fyller pralinerna med den. Det kan ta några timmar innan den stabiliserar sig. Men vid 27 grader kan du fylla pralinerna med den.